6KEER.NL


De website die je leven gaat veranderen!

Vierde Stap

Balans

Niet alleen de calorische voedingswaarde is belangrijk. Ook is het belangrijk een juiste balans te hebben in de inname van de verschillende soorten voedingsstoffen. Onderschat dit aspect niet!

Vergelijk het met een auto, die heeft niet alleen benzine nodig maar ook olie, remvloeistof, koelvloeistof. Doe je dit niet dan stopt hij ermee.

Ben je jonger dan 18 en je bent niet tevreden met je gewicht, ga dan altijd naar de huisarts! Je hebt dan zeker een goede begeleiding nodig en moet niet op eigen houtje gaan gaan lijnen!

Wanneer is 6KEER een succes? Op het moment dat 6KEER een vast onderdeel van je leefpatroon is geworden en je hebt het tenminste een vol jaar volgehouden. Je zult dan de 6KEER leefwijze ook niet meer ervaren als een belasting. De klinkt misschien raar, maar het is wel zo.

Wanneer mag ik stoppen met 6KEER?

Nooit, het is een methode, een leefwijze. Met een gezonde leefwijze moet je nooit stoppen. Jij wilt later toch ook profijt hebben van je A.O.W. en het opgebouwde pensioen!

De Aanpak van 6KEER is geen dieet, het is een leefstijl. Het is een patroon. Je mag gewoon alles eten zolang er maar een balans is tussen calorie-inname en calorie-verbruik. Is deze balans niet aanwezig dan zul je aankomen of afvallen. Is deze balans maar een klein beetje verstoord dan zul je zien dat je aankomt of afvalt!

Vocht en de Weegschaal

Die weegschaal moet je dus niet weggooien, die moet je gebruiken. Minimaal 2x per week ga je er op staan en schrijf je het gewicht op. Heb je veel zoute dingen gegeten dan kun je zomaar een kilo zwaarder zijn. Heb je in de zomer een dag weinig gedronken en ben je flink wat zweetdruppels verloren, dan kun je zomaar een kilo lichter zijn. Dus van een kilo lichter of een kilo zwaarder gaan we niet wakker liggen. Dat hoort er allemaal bij en het heeft niets te maken met de inname van voedsel.

Vocht is natuurlijk wel een puntje. Daarin verschillen mannen en vrouwen. Bij vrouwen is ongeveer de helft vocht en bij mannen is dat een klein beetje meer. Vrouwen hebben nou eenmaal van nature een beetje meer vetweefsel. Waar? Nou denk daar zelf maar eens over na, een aantal plaatsen zijn meestal duidelijk zichtbaar!

Te weinig vocht en je lichaam functioneert niet meer goed en teveel vocht geeft ook nare dingen. Wat de dagelijkse inname van vocht moet zijn, is niet voor iedereen gelijk. Meer weten, kijk dan maar eens op de website van het Voedingscentrum, daar is sinds de vorige eeuw al betrouwbare informatie te vinden. Te veel en te weinig vocht is dus niet goed. Ook hier moet je dus een Balans vinden.

Wil je gaan afvallen?

Je hebt geen moeite met de 6KEER leefstijl?

Dan ben je klaar voor de volgende stap!

Stap Vijf!

To the top