Vierde Stap

Balans

Niet alleen de calorische voedingswaarde is belangrijk. Ook is het belangrijk een juiste balans te hebben in de inname van de verschillende soorten voedingsstoffen. Onderschat dit aspect niet!

Vergelijk het met een auto, die heeft niet alleen benzine nodig maar ook olie, remvloeistof, koelvloeistof. Doe je dit niet dan stopt hij ermee.

Ben je jonger dan 18 en je bent niet tevreden met je gewicht, ga dan altijd naar de huisarts! Je hebt dan zeker een goede begeleiding nodig en moet niet op eigen houtje gaan gaan lijnen!

Wanneer is 6KEER een succes? Op het moment dat 6KEER een vast onderdeel van je leefpatroon is geworden en je hebt het tenminste een vol jaar volgehouden. Je zult dan de 6KEER leefwijze ook niet meer ervaren als een belasting.

Wanneer mag ik stoppen met 6KEER?

Nooit, het is een methode, een leefwijze. Met een gezonde leefwijze moet je nooit stoppen. Jij wilt later toch ook profijt hebben van je A.O.W. en opgebouwde pensioen!

De Aanpak van 6KEER is geen dieet, het is een leefstijl. Het is een patroon. Je mag gewoon alles eten zolang er maar een balans is tussen calorie-inname en calorie-verbruik. Is deze balans niet aanwezig dan zul je aankomen of afvallen. Is deze balans maar een klein beetje verstoord dan zul je zien dat je aankomt of afvalt!

Wil je gaan afvallen?
Je hebt geen moeite met de 6KEER leefstijl
Dan ben je klaar voor de volgende stap
Stap Vijf!