Negende Stap

6KEER Bewegen

Bij calorie-inname hoort ook calorie-verbruik. Naast het verbruik van calorieën is beweging ook noodzakelijk voor een gezonde leefstijl.

Maak een rooster voor elke week, er moeten tenminste 6 beweegmomenten per week zijn (niet meer dan 2 per dag). Maak het niet te bont en begin rustig.

Begin je het te begrijpen, naast 6KEER eten moet je ook 6KEER een beweegmoment hebben. Een beweegmoment kan zijn:

De beweegmomenten houden de energie huishouding van je lichaam op gang, niet alleen tijdens de beweegmomenten, maar ook erna en als je in bed ligt. Leuk toch, afvallen terwijl je slaapt!

En, ik weet niet of je het opgevallen was, maar voor de beweegmomenten moet je van 6KEER naar buiten. Indrukken op doen. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar van deze indrukken wordt je rustig, je blijft niet meer in een cirkeltje draaien rondom je dagelijkse problemen. Je voelt je lekker, ontspannen en uitgelaten (letterlijk en figuurlijk).

Je voelt je fitter, je slaapt beter en je heb de kracht dankzij 6KEER. Nu wordt het bij de 6KEER aanpak ook makkelijker om wat aan je gewicht te gaan doen.

De Balans Slaat Reeds Om

Als de calorie-inname en het calorie-verbruik in balans waren voordat je meer ging bewegen dan zul je nu gaan afvallen zonder dat je iets aan je eetgewoonten hebt aangepast.

Wil je eetgewoonten aanpassen?
Je hebt geen moeite met de 6KEER leefstijl
Dan ben je klaar voor stap
Stap Tien!